route

Indonesië ligt aan de andere kant van de wereld en is ongeveer 50x zo groot als Nederland. Het land bestaat uit +/- 15.000 eilanden waarvan slechts de helft bewoond zijn. Mei 2006 maken wij een individuele reis door Bali & Java.

Hieronder de dagindeling en de route die wij gevolgd hebben.

29,30 April
We vliegen vanaf Amsterdam naar Bali met een tussenstop op Kuala Lumpur. In Denpasar worden we opgewacht door een medewerker van ons hotel en in een uurtje rijden we naar het dorpje Kedewatan nabij Ubud, in het binnenland van Bali.

1 Mei
We maken een wandeling van Kedewatan naar Ubud en terug.

2 Mei
Wederom wandelen we in de omgeving van Kedewatan en 's avonds bezoeken we een Balinese "Legong" dansvoorstelling.

3 Mei
Vandaag is het Galungan, een hindoeïstische feestdag. Op straat ontmoeten we Ketut die ons uitnodigt bij een tempelceremonie en in zijn huis.

4 Mei
We hebben een auto + chauffeur en bezoeken diverse tempels zoals de Goa Gajah, Gunung Kawi, Ulu Danu en Pura Tirta Empal. Verder bekijken we de vulkaan Gunung Batur en het bijbehorende Baturmeer.

5 Mei
Op pad met Ketut. Hij laat ons diverse rijstvelden zien, we bezoeken het Bali vogelpark en de prachtige Ulu Danu tempel in het Bratanmeer.

6,7,8 Mei
Ubud en omgeving.

 


kaart

9 Mei
We vliegen vanaf Denpasar naar de stad Yogyakarta op Java en bekijken de hindoeïstische tempel Prambanan.

10 Mei
We gaan naar het wereldberoemde tempelcomplex Borobodur, bezoeken het paleis van de sultan in Yogyakarta en zien hoe Batik gemaakt wordt in een Batik fabriekje.

11 Mei
Vandaag vliegen we van Yogyakarta naar Surabaya. Hiervandaan rijden we in 6 uur naar het dorpje Cemoro Lawang aan de voet van de Bromo vulkaan.

12 Mei

We bewonderen de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan en maken een schitterende wandeling over de immense zandvlakte.

13 Mei
Een autorit van 5 uur brengt ons naar het Ijen resort, de enige verblijfplaats in de buurt van de Ijen vulkaan.

14 Mei
We beklimmen de indrukwekkende Ijen vulkaan, bewonderen het prachtige turkoois kratermeer en dalen gedeeltelijk af in de krater waar we zwaveldragers aan het werk zien.

 

 

 

15 Mei
Net na zonsopkomst maken we een wandeling tussen de rijstvelden in de omgeving van Ijen en hierna rijden we naar Ketapang. In een half uurtje varen we van Java naar Bali en we overnachten weer in Kedewatan.

16 Mei
Kedewatan en Ubud.

17 Mei
Ketut brengt ons naar een dorpje in de buurt van Amed, aan de Oostkust van Bali.

18 Mei
Snorkelen nabij Amed.

19 Mei
Amed en omgeving.

20 Mei
We vertrekken vanaf Amed naar Sanur en bezoeken de prachtige op de rotsen gelegen Uluwatu tempel.

21,22 Mei
Helaas gaan we alweer naar huis. In 3 uur vliegen we naar Kuala Lumpur waar we een tussenstop hebben van 7 uur. Hierna vliegen we in 12,5 naar Amsterdam.

28 Mei
We zijn weer thuis en horen het verschrikkelijke nieuws dat Yogyakarta en omgeving is getroffen door een zware aardbeving waarbij ruim 5000 mensen om het leven komen.