Algemene informatie Turkije

Reisdocumenten
Voor een bezoek aan Turkije moet je in het bezit zijn van een paspoort of identiteitskaart dat bij aankomst in Turkije nog minimaal 3 maanden geldig is. Verder is een visum verplicht. Deze kan bij aankomst in Turkije op de luchthaven worden gekocht voor € 15,00.  Neem gepast geld in Euro's mee.

Alarmnummers
Ambulance: 112 Politie: 155 Brandweer : 110

Tijdverschil
In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland

Inentingen
Voor een bezoek aan Turkije zijn geen inentingen verplicht maar inentingen tegen DTP en  Hepatitis A wordt aangeraden.  Neem +/- 6 weken voor vertrekt contact op met de GGD voor de laatste informatie.

Vluchtinformatie
Turkish Airlines biedt een directe vlucht aan van Amsterdam naar Istanbul. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur.  Binnenlandse vluchten kunnen ook geboekt worden bij Turkish Airlines.

Geldzaken
De munteenheid in Turkije is de Turkse Lira. Op het moment dat wij in Turkije waren (mei/juni 2012) was 1 Lira ongeveer 0,45 Euro waard. Kijk voor de actuele koers op oanda.com. Het is niet nodig om in Nederland al geld om te wisselen, dit kun je het beste ter plaatste doen. Op het vliegveld van Istanbul kun je Euro’s omwisselen naar Lira's.  Verder worden Euro's ook bijna overal geaccepteerd.

Taal
De voertaal in Turkije is Turks. In de meeste toeristische gebieden spreken de mensen een aardig woordje Engels of Frans.

Beste reistijd
De beste periode voor een bezoek aan Istanbul en Cappadocië is het voorjaar en het najaar ivm hitte en drukte. Beste reismaanden zijn april, mei, juni en september en oktober.

Elektriciteit
De netspanning in Turkije is 220 volt en normaal gesproken passen Europese stekkers in de Turkse stopcontacten. Wij hadden een wereldstekker mee maar hebben deze niet gebruikt.

Veiligheid
Wij hebben ons in Turkije  geen seconde onveilig gevoeld. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht. Verdeel je geld, laat je sieraden en dure horloge thuis en bewaar je backpack en waardevolle spullen in je hotel of een kluis. 

Kleding
Turkije is een Islamitisch land en het is af te raden om korte broeken/rokjes en hempjes te dragen, vooral voor vrouwen. Lange katoenen broeken en t-shirts zijn voldoende. Neem ook een warme trui mee en een winddichte jas want in Cappadocië kan het snel afkoelen s'avonds.

Nederlands Consulaat in Istanbul:
Istiklal Caddesi 197
34433 Beyoglu-Istanbul
E-mail:  IST@minbuza.nl
Telefoon:(+90) 212 393 21 21
Fax(+90) 212 292 50 31