BOEKEN EN FILMS OVER TIBET

Klik hieronder op de titel of de afbeelding van het boek of film om het direct te kunnen bestellen bij Bol.com.

BlindsightBlindsight (DVD film)
Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, neventop van de Mount Everest, te beklimmen. Omdat de tieners blind zijn, lijkt deze gevaarlijke reis een onmogelijke uitdaging. De reis gaat verder dan ze ooit hebben kunnen voorspellen...

Dalai LamaDalai Lama (Boek)
De veertiende Dalai Lama is de bekendste spirituele leider ter wereld. Door zijn boodschap van vrede en geweldloosheid heeft hij vele volgelingen verworven. Wat deed hem uitgroeien tot een zo geliefd, maar ook gehaat persoon?
Journalist Mayank Chhaya hield een aantal lange interviews met de Dalai Lama. Hij ging op zoek naar de mens achter de publieke persoon en naar de verschillende rollen die hij vervult: als mens, als religieuze monnik en als spiritueel leider. Naast het belang van geloof en idealen, spraken zij ook over het complexe conflict tussen China en Tibet en de toenemende frustratie van jonge Tibetanen over de geweldloze benadering van de Chinese bezetting die de Dalai Lama propageert. Het resultaat is een fascinerend portret van een uitzonderlijke persoonlijkheid

De gouden capuchon De gouden capuchon (Boek)
Wereldfietser Frank van Rijn beschrijft op humoristische wijze zijn fietstocht door Kirgizstan, China en Tibet. Kiest hij normaal gesproken voor warme oorden, deze keer brengt zijn reis hem dwars door de Himalaya. En hoewel hij zich soms ‚??een tropisch vogeltje op de Noordpool‚?Ě voelt (zijn eigen omschrijving) en vele ontberingen moet doorstaan zoals kou, zuurstofgebrek, veel tegenwind en pech aan zijn fiets, het wordt een onvergetelijk avontuur.

Frank van Rijn geeft trouwens lezingen over zijn fietsreizen en hij doet dit met net zoveel humor en enthousiasme als hij zijn boeken schrijft. Het is dus zeker een aanrader om een lezing te bezoeken als hij bij je in de buurt komt!

De kunst van het gelukDe kunst van het geluk (Boek)
De Dalai Lama is de religieuze en politieke leider van Tibet en tevens een van de grootste spirituele leiders ter wereld. In de kunst van geluk laat de Dalai Lama zien dat geluk binnen ieders handbereik ligt. Een eye-opener!

Een hotel op het dak van de wereld Een hotel op het dak van de wereld (Boek)
Alec Le Sueur beschrijft op humoristische wijze de vijf jaren die hij doorbracht in Tibet terwijl hij werkte voor een internationaal hotelketen in Lhasa. Een echte aanrader!

Een vriendschap in Tibet Een vriendschap in Tibet (Boek)
Een ontroerend verhaal over de intense en verboden vriendschap tussen een Engelse journaliste en een Tibetaanse non.


De essenties van de Dalai Lama luxe zijden box met vier gebonden boekjesEssenties van de Dalai Lama (Boek)
Deze luxe zijden box bevat vier gebonden boekjes met de mooiste en meest inspirerende uitspraken en lessen van de Dalai Lama.

Geesten van de EverestGeesten van de Everest (Boek)
Geesten van de Everest is een ode aan Mallory en Irvine aan de hand van het verslag van de internationale expeditie die in 1999 een van de laatste raadsels van de bergsport wilde oplossen: "Hebben ze wel of niet de top van de Mount Everest bereikt?" Op 1 mei 1999 vonden de expeditie leden het wonderbaarlijk goed geconserveerde lichaam van Mallory op de noordgraat van de Everest.

Het verhaal van TibetHet verhaal van Tibet (Boek)
In Het verhaal van Tibet worden we meegenomen op reis door de duizendjarige geschiedenis van een wonderlijk en fantastisch land. In zeer openhartige interviews met de Dalai Lama wordt de basis gelegd voor de eerste populaire geschiedenis van Tibet. De Dalai Lama vertelt over zijn levenslange studie van het boeddhisme en vertelt zijn visie op wetenschap, re√Įncarnatie en de toekomst van Tibet.

Het WindpaardhuisHet windpaardhuis (Boek)
De auteur vertelt op indringende wijze de levensgeschiedenissen van acht Tibetaanse vrouwen en mannen van verschillende leeftijd die als ex-politieke gevangenen van het Chinese bestuur hun vaderland Tibet zijn ontvlucht. Zij hadden zich verzet tegen China's overheersing, sinds 1950, van Tibet en de bruuske vernedering van mensen, cultuur en ecosysteem. In hun verzet delen zij de boeddhistische wortels van wijsheid en mededogen waarbij verandering niet geschuwd wordt en compassie met de medemens centraal staat. In Dharamsala, Noord-India, tekende de schrijfster hun relaas op en verweefde de verhalen. Bijzonder aan boek en auteur is dat De Rooy naar Tibet reisde en de achtergebleven familieleden en kennissen van de acht hoofdpersonen ontmoette waardoor de werkelijkheid nog actueler wordt. Tussendoor verschaft zij veel feitelijke informatie over Tibet, de relatie Tibet-China en boeddhisme

HimalayaHimalaya (Boek)
Deze keer maakt BBC-reiziger Michael Palin een reis van 6 maanden door de Himalaya. Zijn reis gaat door Pakistan, India, Nepal, Tibet, China, Nagaland, Assam, Bhutan en Bangladesh. Dit boek is gebaseerd op het reisdagboek van Michael Palin en aangevuld met prachtige fotografie van Basil Pao. Tevens verkrijgbaar als televisie serie.

In het voetspoor van mijn vader In het voetspoor van mijn vader (Boek)
Jamling Tenzing Norgay is de zoon van Tenzing Norgay die samen met Sir Edmund Hillary als eerste mens de top van de Mount Everest bereikte. In dit boek beschrijft hij zijn eigen beklimming van de Mount Everest in 1996.

Kind van TibetKind van Tibet (Boek)
De auteur (zangeres) vertelt in het boek hoe zij als zesjarig Tibetaans meisje bij familie in Lhasa geplaatst werd, daar als slaaf behandeld werd en op haar zestiende wegliep. Hoe zij uit Tibet vluchtte en vervolgens na een bijna onmogelijke voettocht in India aankwam, verkracht werd en zwanger raakte, haar kind moest afstaan en via vele omzwervingen als zangeres in Engeland eindelijk gelukkig kon worden en op een zoektocht naar haar kind kon gaan. Behalve het leven van de schrijfster (dat in 1973 begon), met daarin het boeddhisme en de Dalai Lama als belangrijke factoren, krijgt de lezer ook een beeld van de Tibetaanse cultuur en de grote invloed van de Chinese revolutie daarop. Een ontroerend en zeer indrukwekkend levensverhaal, waarin de lezer erg goed bewust wordt van de politieke situatie in Tibet en van onze eigen rijkdom.

KundunKundun (DVD film)
In 1937 wordt Tenzin Gyatso op tweejarige leeftijd erkend als de veertiende re√Įncarnatie van de Dalai Lama. Het jongetje wordt met zijn familie overgebracht naar de Tibetaanse hoofdstad Lhasa, waar hij door boeddhistische monniken wordt opgeleid tot spiritueel en politiek leider van Tibet. Na de tweede wereldoorlog wordt de vreedzame Tibetaanse samenleving bedreigd door het sterk antireligieuze leger van de Chinese communistenleider Mao Tse-tung. Een meditatief portret over de geestelijke leider van Tibet vanaf zijn vroege jeugd tot aan zijn noodgedwongen vlucht voor het mao√Įstische geweld in 1959 naar India, waar hij nog steeds in ballingschap leeft

Marco PoloMarco Polo (Boek)
Met de vraag 'Is Marco Polo wel in China geweest?'als uitgangspunt zijn fotograaf Michael Yamashita en medewerker Mike Edwards in de voetsporen van de beroemde dertiende-eeuwse ontdekkingsreiziger getreden en afgereisd naar China.
Prachtige foto's van o.a. Labrang en de Tibetaanse hoogvlakte

Met andere ogen Met andere ogen (Boek)
In dit boek beschrijft Sabriye de beklimming van de Lhakpa Ri, een neventop van de Mount Everest. De beklimming wordt uitgevoerd door Sabriye zelf, haar Nederlandse vriend Paul Kronenberg en zes kinderen van de blindenschool in Lhasa. Ze worden begeleid door o.a. Eric Weihenmayer, de eerste blinde die de top van de Mount Everest heeft bereikt.
Dit boek is ook verfilmd (titel: Blind Sight) en draait vanaf 6 december 2007 in de Nederlandse bioscopen.

Michael Palin - HimalayaMichael Palin - Himalaya (DVD film)
Deze keer maakt BBC-reiziger Michael Palin een reis van 6 maanden door de Himalaya. Zijn reis gaat door Pakistan, India, Nepal, Tibet, China, Nagaland, Assam, Bhutan en Bangladesh. 4 dvd-s met prachtige opnames van landschappen, mensen en kloosters. Tevens verkrijgbaar als boek.


Mijn weg leidt naar Tibet Mijn weg leidt naar Tibet (Boek)
Het aangrijpende verhaal van de blinde Duitse Sabriye Tenberken die naar Tibet vertrekt en in Lhasa de eerste blindenschool van Tibet begint. Ga je op reis naar Tibet? Lees dan dit boek voor vertrek en bezoek in Lhasa haar blindenschool. Bijzonder om te zien wat geweldig werk hier verricht wordt!

Naar TibetNaar Tibet (Boek)
Een persoonlijke geschiedenis over een verloren land.
In dit boek ontrafelt French de mythe en laat het ware Tibet zien.

Open je hartOpen je hart (Boek)
Hoe kan een egoistisch hart veranderen in een onbaatzuchtig hart? De Dalai Lama laat in Open je hart zien hoe destructieve en impulsieve emoties een obstakel vormen voor het vinden van geluk.

Over alle grenzenOver alle grenzen (Boek)
Over alle grenzen is het fascinerende verslag van de reis naar het einde van de wereld in China, Tibet en Nepal. Wereldfietsers Peter Mak en Karin van Toor

Pelgrimage
Pelgrimage (Boek)
Een fotografische wereldreis door fotograaf Kazuyoshi Nomachi.
Werkelijk prachtige foto's van mensen en hun religie in o.a. Tibet, Marokko, Sahara, Ethiopie, Mekka en Medina

Seven Years In Tibet Seven Years in Tibet (DVD film)
Seven Years in Tibet is een verfilming van de biografie van bergbeklimmer Heinrich Harrer over de belevenissen van zijn zevenjarig verblijf in Tibet en zijn ontmoeting met de dan nog jonge Dalai Lama.


TibetTibet (Boek)
Dit mooi vormgegeven boek toont de kunst van Tibet in al haar facetten.
Van monumentale tempels en levendige schilderingen tot vlaggenzeeen en prachtig gedetailleerde boeddhabeelden. Mooie illustraties en prachtige foto's.

TibetTibet - Lonely Planet (Boek)
Tibet, Lonely Planet.
De ideale reisgids tijdens een reis door Tibet.

TibetTibet reisverhalen (Boek)
Een bundeling met reisverhalen over Tibet van diverse beroemde reizigers/schrijvers zoals Heinrich Harrer, Alexandra David-Neel en Sven Hedin.

Tibet Tibet, een cultuur van vrede (Boek)
Dit boek is een indrukwekkend eerbetoon aan het Tibetaanse volk met veel informatie over o.a. de geschiedenis, de politieke situatie, het Tibetaanse boeddhisme, kunst en wetenschap. Aangrijpende verhalen en interviews over de onderdrukking van de Tibetanen door de Chinezen inclusief een beschrijving van de verschrikkingen die er gebeurd zijn en nog steeds plaatsvinden. Een ‚??must have‚?Ěvoor iedereen die in Tibet ge√Įnteresseerd is.

Tibet Tibet, een hommage (Boek)
Dit boek doet zijn titel eer aan en is een echte hommage aan Tibet. De teksten en foto‚??s zijn van Matthieu Ricard, de offici√ęle tolk en vertaler van de Dalai Lama. Hij woont al meer dan dertig jaar in de Nepalese Himalaya. Prachtige foto‚??s en veel informatie over Tibet.

Tibetaanse perzikenTibetaanse perziken (Boek)
Na jarenlange omzwervingen arriveert Samuel van der Putte in 1730 in Tibet. Wat de Zeeuwse wereldreiziger daar heeft meegemaakt, is niet bekend; er zijn slechts enkele papiersnippers van hem overgeleverd. Op een daarvan schetste hij een gebied ten oosten van Lhasa. Carolijn Visser trok naar Tibet, in de hoop iets van de informatie op deze kaart te ontrafelen. In Lhasa zijn het nu de Chinezen die de scepter zwaaien. Door al hun regels lijkt het gebied waar Van der Putte rondreisde onbereikbaar. Tijdens een boeddhistische ceremonie in de stad ontmoet Visser Dolma, een jonge Tibetaanse die uit ballingschap in India is teruggekeerd. Zij laat zien hoe de Tibetanen hun leven voortzetten in de schaduw van de Chinese bezetting. Via Dolma leidt de reis naar Zuid-India, waar duizenden Tibetaanse monniken in een verzengende hitte eeuwenoude teksten bestuderen, langs een gevluchte Tibetaan in Kathmandu, die de opkomst van Nepalese mao√Įsten vreest. Iedereen droomt van hoe Tibet zou kunnen zijn.

Lonely Planet Tibetan PhrasebookTibetan Phrasebook (Boek)
Tibetan Phrasebook van de Lonely Planet.
Een handig boekje als je een paar woorden Tibetaans wilt leren.