BOEKEN EN FILMS OVER CHILI, BOLIVIA OF PAASEILAND

Klik hieronder op de titel of de afbeelding van het boek of film om het direct te kunnen bestellen bij Bol.com.

ANWB Wereldreisgids Chili ANWB Wereldreisgids Chili (Boek)
Chili strekt zich uit over een lengte van 4300 km en daardoor komen er enorme klimaatverschillen in het land voor. De bezoeker kan daarom een heel diverse natuur verwachten: zoutvlakten, woestijnen, grillige kustgebergtes, regenwouden maar ook ijsvlaktes. In deze fraai uitgevoerde reisgids komen al deze landschappen aan bod. De gids bevat heel veel praktische informatie, is gedrukt op stevig papier en de vele kleurenfoto's zijn up-to-date en van goede kwaliteit. De eerste 60 pagina's geven achtergrondinformatie over geschiedenis, politiek, cultuur en keuken van Chili. Daarna volgen nog zo'n 40 pagina's praktische informatie: websites, tips voor een rondreis van drie weken, binnenlands vervoer, leestips, valuta enz. Vervolgens komt het reisgedeelte te beginnen met Santiago en eindigend met Paaseiland. Met vermeldingen van prijzen. In themakaternen komen speciale onderwerpen aan bod. De gids is overzichtelijk ingedeeld, het lettertype is klein. Een complete gids voor de zelfstandig reizende toerist. Met register en duidelijke kaarten en twee uitklapkaarten

Lonely Planet Chile & Easter IslandChile & Easter Island Lonely Planet (Boek)
This title features expanded coverage of Patagonia, including new adventure options in Puerto Natales and more information on Chile's crown jewel, Torres del Paine National Park.Strong cultural coverage gets under the skin of this skinny country including a special feature on wine from a noted Chilean vintner.More DIY coverage lets readers find their own new and exciting adventures.It includes GreenDex mini-index that quickly identifies the properties, tour operators and activity outfitters that operate according to sustainable principles

ChiliChili (Boek)
In veel opzichten neemt Chili een uitzonderingspositie in binnen Latijns-Amerika. Allereerst door z'n uitzonderlijke vorm: langgerekt en smal. Juist door die vorm zijn er weinig landen met zo'n grote verscheidenheid aan klimatologische omstandigheden en landschappen. Ook verliep de kolonisatie anders dan in andere delen van het continent. De Spaanse conquistadores bouwden slechts één grote stad, Santiago, van waaruit zij het gebied achter de Andes probeerden te besturen.
In politiek opzicht was en is Chili geen buitenbeentje. Het proces van democratisering dat in de jaren negentig inzette past in het Latijns-Amerikaanse plaatje. Hoewel de samenleving sindsdien sterk is veranderd, is ze nog altijd diep verdeeld in het oordeel over de dictatuur ten tijde van generaal Pinochet. Toch dwingt de wijze waarop de Chilenen met hun recente verleden omgaan respect af.
In economisch opzicht gaat het Chili voor de wind. Het land staat nu voor de uitdaging de welvaart op een eerlijker manier over de hele bevolking te spreiden.

Chili Insight Guide Ned EdChili & Paaseiland Insight Guide (Boek)
Chili lijkt 'gevangen' te liggen tussen de Grote Oceaan en het machtige Andesgebergte. Sinds het herstel van de democratie kunnen reizigers volop genieten van het fraaie landschap en de gastvrijheid van de bevolking. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met alle opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen en culturen. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis en karakteristieken van het land. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis.

Pilot Guides -  Chili en Paas EilandChili & Paaseiland Pilot Guides (DVD film)
Reiziger Ian Wright begint zijn tocht in de schroeiend hete Atacama woestijn. Hij reist daarna af naar het zuiden naar de hoofdstad, Santiago en neemt daarna de trein om de inheemse Mapucha indianen stam te ontmoeten. Hij vervolgt zijn reis en maakt een tocht over de prachtige met ijs bedekte bergen van Torres del Paine National Park. Met het vliegtuig gaat Ian via het Robinson Crusoe eiland naar Paaseiland en eindigt zijn reis in één van de meest afgelegen en onbewoonde plek op aarde.
Taal: Engels
Ondertiteling: Zweeds, Engels, Hollands

Chili Dominicus inclusief PaaseilandChili Dominicus inclusief Paaseiland (Boek)
Het 'langste' land van Zuid-Amerika beschreven, inclusief het raadselachtige Paaseiland

Cultuur bewust! Chili Cultuur bewust; Chili (Boek)
De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk.

Easter IslandEaster Island (Boek)
Easter Island, a World Heritage Site is still, after over 50 years since Thor Heyerdahl's work on the island, a fascinating area to explore and learn about a culture that has only remnants remaining, while documenting a marine ecology still mostly unknown. Easter Island: Scientific Exploration into the World's Environmental Problems in Microcosm presents the research results from three years of interdisciplinary expeditions to Easter Island. The primary objectives were to investigate the effects of human population growth on the ecology of the island and to discover whether any dramatic climatic changes such as a prolonged El Nino could have disrupted the island's fragile ecosystem. The interdisciplinary scientific team were mainly researching the paleontology, archaeology, climatology, and geophysics of the island. This book now brings together the results of the three expeditions, identifies new areas of research, and hopefully will continue to inspire aspiring scientists to revisit this amazing island to explore and demystify this timeless enigma of human history.

Langs de IncarouteLangs de Incaroute (Boek)
De Incaroute werd meer dan vijfhonderd jaar geleden aangelegd om de wijdverspreide voorposten van het machtige Incarijk met elkaar te verbinden. Karin Muller, een avontuurlijke backpacker, volgt deze eeuwenoude route door Ecuador, Peru, Bolivia en Chili.

The Mystery Of Easter IslandMystery of Easter Island (Boek)
This reprint of a classic archaeology book on Easter Island was first published in London in 1919. Heavily illustrated with a wealth of old photos, this treasure trove of information begins with Routledge's yacht voyage from England across the Atlantic, and around South America to Easter Island. Her account of this incredible adventure is one of the first ever of the life, history and legends of this strange and remote place. Detailing the statues, pyramid platforms, Rongo Rongo script

Reisdagboek Zuid-AmerikaReisdagboek Zuid Amerika (Boek)
Mooi vormgegeven reisdagboek Zuid Amerika waarin je verslag kunt doen van al je eigen Zuid Amerika avonturen

Revanche in de AndesRevanche in de Andes (Boek)
Revanche in de Andes beschrijft een 26.ooo km lange fietstocht dwars door Zuid-Amerika, waarbij Frank van Rijn geconfronteerd wordt met ruwe steenslagwegen, hoge passen, velgen die het langzaam begeven, mieren die zijn tent afbreken, ijzig koude nachten in het Andesgebergte en klamme hete nachten in het muggenrijke Amazonegebied. Het boek geeft een boeiend en vaak vermakelijk relaas van de tien maanden durende monstertocht door Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentini√ę, Paraguay...

Tijdelijk adres AndesTijdelijk adres: Andes (Boek)
Een jonge vrouw duikt, na haar studie succesvol te hebben af­gerond, in de hectiek van het moderne leven: een snelle carrière, onmogelijke liefdes en heftige vriendschappen. Het lijkt haar voor de wind te gaan, maar toch is ze niet gelukkig! Ze ont­vlucht dit jachtige bestaan en trekt naar Zuid-Amerika. Wat volgt is een levendige beschrijving van het dilemma van elke reiziger die op de vlucht is voor het leven thuis: wat is de meerwaarde van het 'on the road' zijn ten opzichte van de worsteling thuis?

Trotter Peru - BoliviaTrotter, Peru & Bolivia (Boek)
Een must voor elke reiziger die Peru/Bolivia echt wil beleven, die wil weten waar hij wel en niet moet zijn, die naast beroemde bezienswaardigheden gaar unieke plekjes opzoekt, die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal en die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee.

Wereldwijzer Chili Wereldwijzer Chili (Boek)
Chili is een land dat zich uitstrekt als een smalle sliert van maximaal 150 kilometer breed en 40000 kilometer lang langs de Grote Oceaan. Met het Andesgebergte in het Oosten als enige constante varieert het landschap van zoutmeren, woestijnen en hoogvlaktes in het Noorden tot regenwouden en ijskappen in het Zuiden. Deze gids biedt u alle informatie om een reis naar dit unieke land tot een succes te maken.