Algemene informatie India

Individuele rondreis Ladakh
Wij hebben onze individuele rondreis door Ladakh geboekt bij Vajradhara Travel Services. De oprichter van deze organisatie is Henk Thoma, een Nederlander die sinds 1994 in Ladakh woont. Je kunt Henk benaderen via zijn website:

http://vajradhara-travel-services.com/nl/index.php

Foto van onze gids Nurboo, chauffeur Gyalsou en kok Yangjos gemaakt tijdens onze trekking.Reisdocumenten
Voor een bezoek aan India moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij vertrek uit India nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder is een visum verplicht. Deze is verkrijgbaar via http://indianvisaonline.gov.in/

LET OP: de visumvoorwaarden voor India veranderen voortdurend. Begin op tijd met de visum aanvraag.

Alarmnummers
Politie: 100 Brandweer : 101 Ambulance: 102

Tijdverschil
In India is het in onze zomertijd 3,5 uur en in onze wintertijd 4,5 uur later.

Geldzaken
De munteenheid in India is de Rupee. Op het moment dat wij in India waren was 65 Rupees ongeveer 1 Euro waard. Kijk voor de actuele koers op oanda.com. Het is niet nodig om in Nederland al geld om te wisselen, dit kun je het beste ter plaatste doen. Op het vliegveld van Delhi kun je Euro’s of Dollars omwisselen naar Rupees.

Taal
De meest gesproken talen in India zijn Hindi en Engels. Daarnaast zijn er nog tientallen lokale talen.

Beste reistijd
De beste reistijd voor Ladakh is grof gezegd van juni t/m september.

Hoogteziekte
Als je snel naar grote hoogten stijgt heb je kans om hoogteziekte op te lopen. Hoogteziekte ontstaat door een tekort aan zuurstof en moet zeker niet onderschat worden!

Om hoogteziekte te voorkomen kan je het beste langzaam stijgen en voldoende de tijd nemen om te acclimatiseren maar dat is niet altijd mogelijk. Doe het de eerste dagen extreem rustig aan en drink heel veel water (ongeveer 4 of 5 liter per dag). Nuttig geen zware maaltijden en vermijd koffie en alcohol. Sommige mensen zweren bij het medicijn Diamox maar het gebruik hiervan is omstreden omdat het ook de symptomen van hoogteziekte onderdrukt en je zo niet de ernst van de situatie in kan schatten.

Symptomen van milde hoogteziekte zijn:

-hoofdpijn
-misselijk / braken
-duizeligheid
-slapeloosheid
-slechte eetlust
-veel plassen
-vermoeidheid

Symptomen van zware hoogteziekte zijn:

-zware hoofdpijn
-erg kortademig
-roze kleurig slijm ophoesten wat kan duiden op longoedeem
-coördinatieverlies
-gevoelloosheid / agressiviteit

Als je toch hoogteziekte hebt opgelopen moet je veel rust nemen en als je last blijft houden afdalen naar lagere hoogtes. Als de symptomen erger worden, aarzel dan niet om naar een arts te gaan want als je hiermee doorloopt is er een risico dat je hersen- of longoedeem oploopt en dit kan zelfs dodelijk zijn!


Veiligheid
Wij hebben ons in India geen seconde onveilig gevoeld. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam al kunnen sommige verkopers opdringerig zijn. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht. Verdeel je geld, laat je sieraden en dure horloge thuis en bewaar je backpack en waardevolle spullen in je hotel of een kluis.


Ambassades
De Indiase ambassade in Nederland is gevestigd in Den Haag:
Indian Ambassy Buitenrustweg 2
2517 KD Den Haag
Tel: 070-3469771
Fax: 070-3617072

De Nederlandse ambassade in India is gevestigd in Delhi:
Nederlandse Ambassade
6/50 F, Shantipath,
Chanakyapuri
New Delhi 110021

Tel.: 00-91-11-6884951 t/m 54
Fax: 00-91-11-6884956

Inentingen
Voor een bezoek aan Ladakh zijn geen inentingen verplicht maar inentingen tegen DTP, Hepatitis A en buiktyfus worden wel aangeraden door de GGD. Neem +/- 6 weken voor vertrekt contact op met de GGD of je huisarts voor de laatste informatie.

Vluchtinformatie
KLM biedt een directe vlucht aan van Amsterdam naar Delhi. Deze vlucht duurt ongeveer 8 uur. Vluchten met een overstap zijn vaak stukken goedkoper.

Gezondheid
Maag en darmklachten: Veel reizigers krijgen in India last van maag/darmklachten en lopen de Delhi Belly op, diarree. Met een paar voorzorgsmaatregelen kun je de risico’s verkleinen. Drink geen leidingwater, was of desinfecteer je handen als je in aanraking bent geweest met geldbiljetten, eet geen rauwe groenten of ongeschild fruit. Vermijd ijsklontjes, drink geen ijskoude drankjes. Als hoofdregel geldt; cook it, peel it, boil it or forget it. Wij dronken een coca cola (liefst cola light) bij ons avondeten. Verder hebben we beide India reizen vegetarisch gegeten en ook geen last gehad van maag en darmklachten.