BOEKEN EN FILMS OVER PERU

Klik hieronder op de titel of de afbeelding van het boek of film om het direct te kunnen bestellen bij Bol.com.

De poort van de maanDe poort van de maan (Boek)
De poort van de maan is een bundel reisverhalen van wereldfietser Frank van Rijn. In dit boek staan ook 2 verhalen over zijn reis door Peru en Bolivia.

Het neusje van PeruHet neusje van Peru (Boek)
'Het neusje van Peru' voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Titicacameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos. De auteur en haar reisgenote trekken door prachtige natuurgebieden, naar eeuwenoude Indiaanse dorpen, koloniale steden en het betoverende Amazonewoud. Op hun tochten hebben zij te maken met doorwaakte nachten in krakkemikkige bussen, hoogteziekte en huidinfecties. Door de charmante stijl, de rake decorbeschrijvingen en leuke anekdotes, krijgt de lezer voortdurend het gevoel dat hij erbij is. Hij ziet het land en zijn bewoners voor zich; hij proeft de sfeer, voelt de zinderende middaghitte en hoort het stortregenen

Peru / Nederlandse editieInsight guide Peru (Boek)
Insight guide Peru laat je kennismaken met dit fascinerende land.
Veel infomatie over accomodatie, vervoer, bezienswaardigheden maar ook cultuur en geschiedenis.

Langs de IncarouteLangs de Incaroute (Boek)
De Incaroute werd meer dan vijfhonderd jaar geleden aangelegd om de wijdverspreide voorposten van het machtige Incarijk met elkaar te verbinden. Karin Muller, een avontuurlijke backpacker, volgt deze eeuwenoude route door Peru, Ecuador, Bolivia en Chili.

Mijn PeruMijn Peru (Boek)
De schrijfster van dit boek woonde bijna tien jaar in de oude Inca-hoofdstad Cusco en werkte er als reisbegeleidster. In dit boek staan haar avonturen en anekdotes, impressies en informatie, plezier en problemen. Daarnaast ging ze te voet op ontdekkingsreis in de bergen en organiseerde ze dezelfde tochten ook voor andere toeristen. Via een bevriend Nederlands stel raakte ze betrokken bij een uniek en succesvol project om de mensen in de armste gebieden kansen te geven, vooral door verbetering van het onderwijs.

PelgrimagePelgrimage (Boek)
Een fotografische wereldreis door fotograaf Kazuyoshi Nomachi.
Werkelijk prachtige foto's van mensen en hun religie in o.a. Peru, Tibet, Marokko, Sahara, Ethiopie, Mekka en Medina

PeruPeru (Boek)
De Dominicus reisgids van Peru biedt informatie over de achtergronden van Peru en over wat het land de vakantiereiziger te bieden heeft. Voor individuele reizigers bevat dit boek uitgebreide praktische informatie over accommodatie, transport en excursies.

Peru en BoliviaPeru & Bolivia (Boek)
De Trotter reisgids van Peru en Bolivia is een must voor elke reiziger die deze landen echt wilt beleven, die wilt weten waar hij wel en niet moet zijn en die naast beroemde bezienswaardigheden graag bijzondere plekjes opzoekt.

Revanche in de AndesRevanche in de Andes (Boek)
Wereldfietser Frank van Rijn neemt de lezer mee tijdens zijn 10-maanden durende reis door de Andes. Op humoristische wijze beschrijft hij zijn 26.000 kilometer lange fietstocht door Peru, Bolivia, Ecuador, Argentinie, Venezuela, Colombia, Paraquay en Brazilie. Hij wordt geconfronteerd met ruwe steenslagwegen, hoge passen, velgen die het begeven, ijzig koude nachten in het Andesgebergte en mieren die zijn tent afbreken.

Tijdelijk adres: AndesTijdelijk adres: Andes (Boek)
Een jonge vrouw duikt, na haar studie succesvol te hebben af­gerond, in de hectiek van het moderne leven: een snelle carrière, onmogelijke liefdes en heftige vriendschappen. Het lijkt haar voor de wind te gaan, maar toch is ze niet gelukkig! Ze ont­vlucht dit jachtige bestaan en trekt naar Zuid-Amerika. Wat volgt is een levendige beschrijving van het dilemma van elke reiziger die op de vlucht is voor het leven thuis: wat is de meerwaarde van het 'on the road' zijn ten opzichte van de worsteling thuis?

Wereldwijzer PeruWereldwijzer Peru (Boek)
De Wereldwijzer gids over Peru