BOEKEN EN FILMS OVER MAROKKO

Klik hieronder op de titel of de afbeelding van het boek of film om het direct te kunnen bestellen bij Bol.com.

Door Sahara en SahelDoor Sahara en Sahel (Boek)
In dit boek neemt wereldfietser Frank van Rijn je mee tijdens zijn 26.000 kilometer lange fietsreis door de Sahara en de Sahel.

Geschiedenis van MarokkoGeschiedenis van Marokko (Boek)
In dit boek wordt de rijke geschiedenis van Marokko beschreven.
De loop van de geschiedenis van Marokko is bepaald door zijn strategische ligging, tussen Afrika en Europa en aan de toegangsweg van het immense gebied rond de Middellandse Zee. Aan het einde van de zevende eeuw zagen de Berbers, de oudste bewoners, de Arabieren komen, die er de islam en de taal van de nieuwe godsdienst brachten: het Arabisch. Deze toegevoegde elementen zijn onvervreemdbaar met het land verbonden, evenals de joodse gemeenschap, die tot voor kort zeer talrijk was.

Heerlijk MarokkoHeerlijk Marokko (Boek)
Hassan M'Souli, chef-kok en eigenaar van restaurant Out of Africa in Sydney,
deelt ruim honderd van zijn favoriete recepten in dit boek "Heerlijk koken".
Leer deze keuken kennen en proef de fantastische smaken van Marokko!

Islam en het dagelijks levenIslam en het dagelijks leven (Boek)
Religie en cultuur onder Marokkanen
Hoe gaan Marokkaanse moslims met de koran om? Hoe beleven ze de vastenmaand ramadan? Hoe denken ze over de plaats van de islam in hun sociale, politieke en maatschappelijke leven? Antropologe Marjo Buitelaar woonde langdurig in bij families in Marokko en onderhield contacten met Marokkanen in Nederland om inzicht te krijgen in de wijze waarop Marokkanen religie en cultuur in de praktijk van alledag met elkaar verweven.

Een korrel zandKorrel zand (Boek)
Een korrel zand is het verslag van Buckleys twee jaar durende trektocht. Met verve vertelt hij hoe hij in de Sahara met de dood wordt bedreigd, hoe hij in Gobi een fietsriksja kaapt en in de Sonora over vruchtencocktails hallucineert. Hij komt erachter hoe je in de woestijn moet overleven en hij leert de mensen en de geheimen van de woestijnen kennen, maar vooral zichzelf

Een man met suikerhaarMan met suikerhaar (Boek)
Bij toeval komt Sjoerd Venema tijdens een zomervakantie in Marokko terecht. Nauwelijks twee jaar later woont hij er. Op zijn zwerftocht van jaren gaat een tot dan toe onbekende wereld voor hem open. Met het loslaten van zijn vooringenomen idee├źn, ontdekt hij een hartverwarmend land waar de tijd vaak nog stilstaat. Onverwachte, soms ontroerende, ontmoetingen kleuren zijn verblijf, zoals die met de oude blinde straatzanger en zijn twee vrouwen, de excentrieke bejaarde ober en de verlegen, na├»eve kunstschilder op kamers in een bouwvallig stadspaleis.

Marokko Marokko (Boek)
Trotter reisgids Marokko
Een must voor elke reiziger

MarokkoMarokko (Boek)
Capitool reisgids van Marokko
Meer dan 1000 foto's, illustraties en kaarten. Tekeningen en plattegronden van bezienswaardigheden. Informatie over restaurants, accomodatie en vervoer.

MarokkoMarokko (Boek)
Marokko, een land met een uitzonderlijk rijke en gevarieerde cultuur.
Kunstig versierd houtwerk, verfijnd keramiek, harmonieus textiel en zinnenstrelende juwelen roepen een eeuwenoude artisanale traditie met een duizendjarig repertorium van vormen en versieringen weer tot leven.
Bovendien hebben culturele uitwisselingen, doorheen tijd en ruimte, het land de veelzijdigheid gegeven, die het zo boeiend maakt. De Marokkaanse samenleving is geworteld in de Berber-(Amazigh) en de Arabische cultuur, in de Andalusische en de Afrikaanse wereld en in de moslim- en de joodse geloofsovetuiging.
Deze pluriculturele wereld wordt weerspiegeld in dit boek, geïllustreerd met meer dan 300 voorwerpen ontsproten aan de rurale Berber- en de Arabo-Andalusische stedelijke cultuur.

Marokko - 5000 jaar cultuurMarokko, 5000 jaar cultuur (Boek)
Dit boek geeft een indruk van 5000 jaar Marokkaanse cultuurgeschiedenis, geïllustreerd met foto's van meer dan 150 voorwerpen die het absolute hoogtepunt vormen uit de belangrijkste Marokkaanse collecties. De voorwerpen zijn speciaal voor dit boek gefotografeerd en de begeleidende essays geven een schat aan informatie over de regio's en de culturele ontwikkeling van vroeger tot nu.

Marokko bijzondere logeeradressenMarokko, bijzondere logeeradressen (Boek)
In deze gids vertellen honderdzestig hotels, kasbahs en riads ieder hun eigen verhaal over de bijzondere cultuur en geschiedenis van Marokko. Elk logeeradres heeft wel iets opmerkelijks te bieden: een bijzondere architectuur, een unieke ligging, innemende mensen, ofwel een opmerkelijke geschiedenis. Alle adressen zijn overzichtelijk ingedeeld per streek, voorzien van twee kleurenfoto's en een persoonlijke beschrijving.

MarokkoMarokko, Geo-gids (Boek)
Marokko Geoscoop Kennismaking met de Marokko: geografie, geschiedenis, politiek, economie, natuur, keuken, bouwkunst, muziek en nog veel meer. Georeizen. Hoe kom je er: vliegen, per bus, met de auto? Geopraktisch Alle nuttige informatie ter voorbereiding en voor ter plaatse, van A tot Z: budget, feesten en festivals, wegenkaarten, taalcursussen, winkelen, noodsituaties, gewoonten enz. Geostreken Adressen en tips op uw eigen keuze uit te maken

Lonely Planet MoroccoMorocco (Boek)
Morocco - de Lonely Planet reisgids

MoroccoMorocco (Boek)
Engelstalig boek
Courtyards and Gardens in Morocco

PelgrimagePelgrimage (Boek)
Een fotografische wereldreis door fotograaf Kazuyoshi Nomachi.
Werkelijk prachtige foto's van mensen en hun religie in o.a. Tibet, Marokko, Sahara, Ethiopie, Mekka en Medina

SaharaSahara (Boek)
Een fotografische reis door de Sahara (Marokko, Algerije, Libie, Niger en meer) door fotograaf Frans Lemmens. Adembenemende mooie foto's van zandduinen, nomaden, touaregs, oases en mensen en dieren in de Sahara.

SaharaSahara (Boek)
Deze keer maakt BBC-reiziger Michael Palin een reis door de Sahara.
Palin begint zijn reis in Gibraltar. Dan steekt hij de Straat van Gibraltar over naar Marokko en verblijft in Tanger, Chefchaouen, Fes, Marrakech en het Atlasgebergte. Hierna reist hij verder naar Algerije, Mauretanie, Senegal, Mali, Niger, Algerije, Libie en Tunesie. Een erg leuk boek met de bekende Palin humor en prachtige fotografie.

SaharaSahara (Boek)
Een werkelijk prachtig fotoboek van de Sahara en van de mens in en aan de rand van de Sahara door de Japanse fotograaf Kazuyoshi Nomachi

Stad van kaneelStad van kaneel (Boek)
De Engelse Miranda Innes woont al jaren met haar partner Dan in het idyllische Andalusi├ź. Na een bezoek aan een vriendin in Marrakech slaat echter de onrust toe. Voordat ze het weten zijn Miranda en Dan eigenaar van een prachtige, lang verwaarloosde riad in de medina van de meest sprookjesachtige stad van Marokko. Met de aankoop van hun nieuwe huis beginnen ook de verbouwingsproblemen: onvoorziene uitgave, personeel dat een eigen draai geeft aan Miranda's aanwijzingen, koppige managers en bergen papierwerk. Uiteindelijk moet het huis een waar paleis worden, waar het stel helemaal tot rust kan komen en kan genieten van al het moois dat Marrakech hun te bieden heeft. Maar of het ooit zover zal komen?

Een straat in MarrakechStraat in Marrakech (Boek)
Een straat in Marrakech is het een zeer levendige verslag van een lang verblijf van een Amerikaans antropologen echtpaar met hun drie kinderen in de binnenstad van Marrakech.

De woestijnenWoestijnen (Boek)
Michael Martin, topfotograaf en geograaf, belicht op magistrale wijze de geografie, de natuur en de bevolking van de woestijnen waaronder de Sahara